Bu Blogda Ara

19 Şubat 2013 Salı

hindistan cevizli minik pasta..

oldukça kolay ama çok lezzetli çok hafif bir tatlı

gerekli malzemeler:

1lt süt
1su bardağı şeker
2yemek kaşığı nişasta
4yemek kaşığı un
3yemek kaşığı kakao
yaklaşık 150gr hindistan cevizi

1su bardağı süt
1paket kremşanti


yapılışı:
süt,şeker,nişasta,un ve kakaoyu bir tencerede karıştırıp ocağa alıyoruz
kaynayıncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz
kaynayınca altını kısıp birkaç kez daha karıştırıyoruz
ocaktan indirip birkaç kez daha karıştırıyoruz

dikdörtgen bir borcama bolca hindistan cevizi döküyoruz hiç boşluk kalmasın
üzerine dikkatli birşekilde pişirdiğimiz muhallebiyi dökeceğiz,hemen donduğu için eşit miktarda hertarafa dağıtmaya çalışalım,ılık olunca buzdolabına koyalım 2saat bekletelim

bu arada başka bir kapta 1su bardağı sütle 1paket kremşantiyi çırpıp dolapta bir saat bekletelim

diğer muhallebimizin üzerini kremşantiyle kapatıp tekrar bolaba alalım

servis yaparken ben küçük dikdörtgenler kesip tabağa alırken ikiye katlayarak koydum yani alttaki hindistan cevizleri hem altta hem üstte oldu isterseniz küçük kareler kesip birini düz diğerini ters olacak şekildede üstüste koyabilirsiniz
böylece bir çatalda yoğun muhallebi ve hindistan cevizi geliyor....

AFİYET OLSUN........

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder