Bu Blogda Ara

10 Mart 2013 Pazar

çikolatalı sarma.....

 gerekli malzemeler:                           
1kg süt                                                                                                                                                      
1su bardağı şeker                                  süt,şeker,un ve kakaoyu   karıştırarak pişiriyoruz
1su bardağı un                                         kaynamaya başlayınca vanilya ve
4yemek kaşığı kakao                               tereyağını ilave edip 5dak kısık ateşte devam ediyoruz
1tatlı kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
1su bardağı soğuk süt(krem şanti için)
bolca hindistan cavizi
 1paket kremşantiyi 1su bardağı sütle çırpıp dolapta beklemeye alıyoruz
 büyük bir borcama bolca hindistan cevizi serpiyoruz(aslında fırın tepsisine serpersek
daha sonra incecik sarmalar halinde çıkartabiliriz ama ben yoğun çikolatalı sevdiğim için
borcama döküp kalın dilimler elde ediyorum)
 çikolatalı karışım soğuyunca hindistan cevizinin üzerine döküyoruz ve buzdolabında yarım saat kadar daha bekletiyoruz


 en son krem şantiyi döküyoruz
 en az 3 ,4 saat buzdolabında bekletiyoruz......şeritler halinde kesip rulo yaparak servis edebiliriz
AFİYET OLSUN...........

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder